Балабанов: Ако получим третия мандат ще преговаряме с ПП въпреки лидерите им

Депутатите от ИТН са свободни хора, заяви той
10 юли 2022 19:01, Нели Христова
84
Балабанов: Ако получим третия мандат ще преговаряме с ПП въпреки лидерите им
Снимка: БГНЕС

"Това, което чуваме като фактология, е ужасяващо. Къде са институциите? Доколкото съм запознат, МВР и прокуратурата мълчат по казуса". Това коментира депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов в предаването "Говори сега" по повод изнесената днес информация за нарушения на фитосанитарния и медицинския контрол на ГКПП "Капитан Андреево" от частна фирма, оперирала на пункта до 20 май.

След като сме правова държава - да излезе вътрешният министър в оставка и да каже има ли такива факти или няма. И ако се докаже, хората, които са виновни - да влязат в затвора. Когато си част от държавната власт и се бориш за правосъдие, в крайна сметка, трябва да се види крайният резултат, допълни Балабанов.

Той коментира и въпроса дали от ИТН са имали нещо общо с въпросната частна фирма на "Капитан Андреево":

Изключителна лъжа, с опит да се вмени политически кризисен пиар. Решиха да хвърлят срещу нас безпочвени обвинения. Ние наистина нямаме нищо общо с казуса "Капитан Андреево", допълни той.

Той е категоричен, че от ИТН не е имало злоупотреби с парите за пътища, каквито бяха обвиненията към подалия оставка регионален министър Гроздан Караджов. Според Балабанов, в момента съществува нова корупционна схема от страна на заместник-министър от "Продължаваме промяната".

В момента един човек трябва да избира еднолично дали да даде, например 1 милион лева, на коя фирма, обясни Балабанов. Това се случва в момента в МРРБ.

Депутатите от ИТН са свободни хора. Разговорите с г-н Трифонов са били по отношение на това, че каквото и да правят, трябва да подхождат с морал и да застават зад истината, коментира Балабанов.

Според него, "за една нощ" спортният министър (Радостин Василев - б.р.) е разбрал, че в ИТН има мафия. Това са хора, които са предатели и те ще си останат такива, допълни Балабанов.

Дори тези, които ги купиха, знаят какви са и един ден ще се отрекат от тях, смята той.

Как ще постъпят от партията на Слави Трифонов, ако третият мандат на президента дойде при тях:

Ако третият мандат дойде при "Има такъв народ" ще съумеем да направим всичко възможно да има правителство. Ще разговаряме и с БСП, и с ДБ и с ПП, въпреки техните двама лидери, сред тях има диалогични хора, обясни Балабанов.

Той обаче допълни, че от партията не се страхуват от избори, ако се стигне до такава ситуация.

С този подход, с който издигнаха Асен Василев за премиер, те сами убиха възможността за кабинет с първия мандат, смята Балабанов.

Според него, бъдещият премиер трябва да е фигура, способна да обедини политическите формации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Оплачете се на Арменския поп, тоест на Славито, дето ви подля водичка. Вас вече ви няма в бъдещето, никой не ни нярва. гуд бай, аларивидерчи, оривоар, досвиданя, сбжгом.
67
1
 
4
 
! Отговори
Абе, Трисльо, преди 1 година
Три пъти претаковАхте цялата държава. Има партии, има избиратели с убеждения (криви или прави), а вие обрахте вота на салфетките и кючеците, действайки на първата им сигнална система. Умрехте, до тук сте!
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вярбам вече на ИТН по никакъв начин, страхливци за поемане на отговорност. Май взеха да дават назад, сякаш са деца на по 10 години и си играят на двора, и разчитат на това кой е по-голям инат. Стъпка назад в приказките им, ясно поакзва че не са мислели нормално и отговорно преди. Стига толкова с тях. Да си ходят.
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че преговаряте с Господ )
64
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
абе имащите деца ги пращат в английската гимназия...в немската...харвард било нещо зло!бачкате за руснаците и рублите обаче държите да ви плащат в...долари...ептен лицемери и ен.ч.ре сте...ще пратите ли децата си да учат в...руската бре,ама лъжете нашите...опитвате се да ги продавате...ва убиец на деца и жени...на безпомощни възрастни...и гледате нагло и безсрамно...ако те срещна някъде ще ти размажа муцуната...знаете всичко !!!
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ЛилинСтанчо , много си си повярвал ! Никой няма да ви подкрепи от бившите ви партньори !Вие за това ли съборихте правителството , да се намърдате и да управлявате !Уважавайте волята на избирателите !С вашите 18 депутата страхливи МАРИОНЕТКИ с тях ли ще управлявате !Ама че наглост!
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя клоун се едно цял живот се учил да имитира славуна хахахахаха. Абе какви преговори? Довиждане.
61
1
 
13
 
! Отговори
Гуню преди 1 година
Стига си имитирал Слави тиквунски....мислиш , че е много яко ли?Няма да помиришете парламента тикви зелени.
60
1
 
7
 
! Отговори
... преди 1 година
... Шебек Дебелокожов Блаблабанов...
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Балабанов, човек на ДПС, с коментар. Нахахахха. Късно е либе.
58
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хм, Балабанов, какво е това ПП без лидерите, с което ще преговаряте? Толкова време правихте коалиция, още ли не сте разбрали, че ПП са 2 души + още неколцина клиенти, с много голям апетит за власт, без проява на грамотност по държавно управление!
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И като получите мандат за управление с кой ще преговаряте?С ДПС и ГЕРБ ли?Или с Копейкин?Ха,ха,ха!
56
1
 
13
 
! Отговори
334 преди 1 година
Е, депутатството ви приключва. Маските са смъкнати. Насладете се на "Тайсън кючек"
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Увеличихте секциите в чужбина,за да може ДПС да спечелят повече гласове.Даже им оставихте на неграмотния електорат и хартиените бюлетини.В Турция идваха с предварително попълнени бюлетини,защото не знаеха български.Сигурно затова толкова са ви благодарни.
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мумията от Левски Г ли ще преговаря?!!! Та той с простосмъртни не говори, само с равните нему божества Ахмед и Бойко!
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпросчо, ти си защото си от ДПС и така ти се пада
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какво направиха тези американци в петък вечерта, но всички искат правителство. Ако на бях на мястото на ДПС или "възраждането" щях да се притеснявам, че нещо става.
51
8
 
2
 
! Отговори
Въпросчо преди 1 година
Нострадамусе, ти не си ли секретарката на Про100 Киро ? Само една амеба може да разсъждава толкова тъпо.
50
2
 
6
 
! Отговори
Нострадамус преди 1 година
Идната седмица ще донесе много новини. Като започнем от Слави Трифонов и ще свършим с цирка ПП -ГЕРБ, който ще накара Гешев да се задейства от страх и да изкара папките от чекмеджето. Въобще толкова много неща предстоят тази седмица, че да не си журналист. След 18ти юли Гешев няма да е вече главен прокурор, а подсъдим в Люксембург.
49
1
 
9
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
Тази героично-самовлюбена поза говори за селско възпитание и нездрав поглед върху живота. Такива люде трябва да са въдворени в подходящите за това "заведения" !